_1011455.jpg

Uterommet

…en forlengelse av husets personlighet

Et vakkert hus kommer bedre frem hvis det står stolt i en veldesignet hage. Utearealet er det første vi ser når vi ankommer et bygg. En vakker innramming, et pusterom som setter deg i en positiv sinnsstemning i møte med bedriften og dens ansatte.

FabLab Design har vært ansvarlig for eksteriør og uteareal i Wergelandsveien 27. Fasaden er vernet og er på byantikvarens gule liste, så alle farger måtte skrapes frem fra byggets opprinnelse. Vi fant frem til de gamle tegningene fra uteområdet slik det så ut på begynnelsen av 1900 tallet. Brostein, singelganger og myke linjer mellom blomsterbed, gress og gå soner. En kombinasjon av malt mur mot grå og rosa granitt. Vi tegnet nye smijerns gjerder og porter med utgangspunkt i kløvermønster som er blitt et symbol for eiendommen. Beplantning etter årstidene er viktig. Våren starter med en vakker blomstrende Fransk Asalea hekk og et sentrert kirsebærtre mot Wergelandsveien. 2500 tulipaner ble plantet på høsten og de dukker opp tidlig vår i forskjellige høyder og fasonger i blomsterbeddene som rammer inn verandatrappen. Etterfulgt av duftende roser langs husveggene holder de et blomsterflor til langt utover høsten og en tett burgunder hekk av blodbøk skjermer mot naboeiendommen. Det gamle store tuntreet er hjørnestenen på eiendommen og det var viktig å skjerme det under hele renoveringsprosessen. Det troner stolt i sitt hjørne og strekker sine beskyttende grener over eiendommen. Vi lar lagt ut skjult utendørsbelysning med opplys av trær og busker, så det blir et delikat opplyst hagerom når solen har gått ned. Fasadebelysningen er nøye planlagt av lysdesignere så all stukkatur og vinduene på fasaden får et mykt men stolt opplys på kveld og nattestid.

Når det også må tilrettelegges for flere syklister, ønsket vi å finne smarte og pene sykkelstativ som kunne kle dette vakre bygget. Store hjerter i galvanisert stål passet perfekt!

”Om jeg visste at verden gikk under i morgen, ville jeg likevel gå ut i min hage og plante et epletre i dag.
— Martin Luther